Musik til julefrokosten – hvad gør jeg?

I mit firma, er julefrokosten den eneste fest som vi holder om året. Der er derfor fart over feltet, når der ellers bliver ringet ind til julefrokost. ”Musikken er den halve fest” – sådan er der i hvert fald nogle der tænker og siger. Og et eller andet sted må man give dem ret. Uden musik, ender fester som regel med at blive ret tamme. Men er det klogest at vælge levende musik til festen, eller skal man blot leje et godt lydanlæg til julefrokosten.

Hvor stort er firmaet?

En af de ting som man er begrænset af når man planlægger en firmajulefrokost, er selvfølgelig selve budgettet. Er der tale om et mindre håndværksfirma med måske kun 5 mand, er det sjældent at man holder det helt store gilde, med egen kok, DJ og livemusik. I så fald kan det måske bedre betale sig, at slå sig sammen med andre virksomheder, ved at købe billetter til en af de mange julefrokost-events, som holdes i julemånederne.

Er i derimod nogle stykker, er jeg ikke et sekund i tvivl om, hvilken form for musik som jeg selv foretrækker. Her er live musik helt klart min favorit, når det kommer til musik til julefrokosten. Ofte vil man kunne få et en 2-3 timers musik til en god pris, og så blot supplere op med et almindeligt anlæg tilsluttet Spotify, Wimp, Google Play eller en af de andre streaming-tjenester, som er skudt op de seneste år.

I denne forbindelse, er det vigtigt at pointere, at det er klogt at lave en playliste på forhånd. Så kan man nemlig spise maden i ro og mag, mens de professionelle musikere senere kan byde op til dans. Undervurder ikke fordelene ved, at folk som rent faktisk lever og ånder for musik, kan aflure stemningen og tilpasse musikken til den stemning der er. Sidst men ikke mindst, slipper i for at fulde deltagere lige pludseligt tror, at de er verdens bedste DJ’s. Det er trods alt ikke altid det kønneste syn.

Læs mere om:  En flytterengøring til gavn og glæde for din virksomhed